STAVRETTA ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ



stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ

ΑΙΣΩΠΟΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε ο Στήβ Τζόμπς η ιδιοφυΐα της Apple.


 

Πέθανε ο Στήβ Τζόμπς η ιδιοφυΐα της Apple.






Η εταιρεία Apple ανακοίνωσε ότι ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της, Στήβ Τζόμπς, έχασε την μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος. Ήταν 56 ετών.
O Στήβ Τζόμπς είχε αρχικά προσβληθεί από καρκίνο το 2003,
ενώ το 2009 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση παγκρέατος.
Ανακοίνωση της Apple αναφέρει ότι η εταιρεία έχασε έναν οραματιστή, μια δημιουργική ιδιοφυΐα και η ανθρωπότητα έχασε έναν καταπληκτικό άνθρωπο.
«Όσοι από μας είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά και να συνεργαστούμε με τον Στήβ», αναφέρει η ανακοίνωση της Apple, «χάσαμε έναν στενό φίλο και έναν μέντορα που μας ενέπνεε».
 Το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα θεμέλιος λίθος της Apple, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Στήβ Τζόμπς, χαρακτηρίζοντας τον έναν απ’ τους σπουδαιότερους αμερικανούς νεωτεριστές.
Παράλληλα ανακοίνωση της οικογένειας Τζόμπς αναφέρει ότι ο Στήβ Τζόμπς, πέθανε τη Τετάρτη περιστοιχισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα.
Πριν μερικές εβδομάδες ο Τζόμπς είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, ενώ θα παραμείνει στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που έκανε την τεχνολογία εύκολη για τον καθένα μας.
Ο Στήβ Τζόμπς γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1955 στην Καλιφόρνια και μάλιστα στην περιοχή που αργότερα θα γίνει γνωστή σαν το κέντρο της τεχνολογίας του Ιντερνετ, στο Silicon Valley.
Παράτησε το πανεπιστήμιο και το 1974 παράτησε και την θέση του τεχνικού σε μια εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών και ταξίδεψε στην Ινδία προς αναζήτηση πνευματικής ανάτασης.
Όταν επέστρεψε συνεργάστηκε με τον φίλο του Στήβ Βόσνιακ, για την δημιουργία του πρώτου προσωπικού υπολογιστή Apple, δουλεύοντας ακούραστα στο γκαράζ του σπιτιού του.
Οι Τζόμπς και Βόσνιακ ίδρυσαν την εταιρεία Apple.


Image













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...