STAVRETTA ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ



stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ

ΑΙΣΩΠΟΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ 300 ΕΧΘΡΟΙ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΑΤΙΑ -και ο Τσοχατζόπουλος;





ΒΟΙ ΤΟΥΣ...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ , ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΡΕΛΛΑ,ΔΙΑΦΟΡΑ. ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩ ΠΑΛΙ... ΑΝΑΜΟΝΗ. ΜΕ ΥΓΕΙΙΑΝ.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΑΤΟΣ (ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ) ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΧΟΙΡΟΙ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΥΤΕ ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ .

ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ,ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ (ΘΕΛΟΥΝ) ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ......ΥΠΕΥΘΥΝΑ.





Τον «ταμία» του Άκη Τσοχατζόπουλου που εισέπραξε τις μίζες για τα υποβρύχια αποκαλύπτει έγγραφο της Eισαγγελίας του Μονάχου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα «Real News», πρόκειται για τον Γ. Μπέλτσιο, στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο κ. Μπέλτσιος, σύμφωνα με την εφημερίδα, συμμετείχε στην αποκαλούμενη «Ομάδα Α», η οποία είχε ως αντικείμενο τον χειρισμό των χρηματικών ποσών, ύψους 55 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν ως μίζες για την αγορά των 4 γερμανικών υποβρυχίων από την ελληνική κυβέρνηση το 2000.
Μάλιστα, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός έχει ήδη καταθέσει στις γερμανικές Αρχές ότι ο ίδιος έδωσε προμήθεια 1 εκατ. ευρώ στον κ. Μπέλτσιο. Ο Έλληνας εφοπλιστής, στα τέλη της δεκαετίας 1990, εργάστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας Ferrostaal, η οποία είχε αναλάβει την προώθηση των υποβρυχίων στην ελληνική αγορά, διοχετεύοντας το «μαύρο χρήμα» σε πολιτικούς, στρατιωτικούς και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου.
Ο Γιάννης Μπέλτσος διετέλεσε νομάρχης Καβάλας μέχρι το 1988, χρημάτισε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου, υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης. Το 2002 τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου, όπου αργότερα κατέλαβε τη θέση του προέδρου. Την ίδια χρονιά ανέλαβε αντιπρόεδρος στο Αττικό Μετρό. Το Σ.Δ.Ο.Ε. ερευνά προσεκτικά, σύμφωνα με τη «Real News», την εμπλοκή του σε εταιρείες που έχουν αναλάβει σωρεία δημοσίων και άλλων έργων.
Οι δουλειές της Μαργαρίτας
Την περασμένη Δευτέρα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την ελληνικής καταγωγής Μαργαρίτα Μαθιοπούλου, σύμβουλο του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ότι προωθούσε τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών όπλων, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα του πρώην συζύγου της, Φρίντμπερτ Πφλίγκερ, ως υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής».
Η κα Μαθιοπούλου φέρεται να έχει στενή σχέση με τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και με την αμυντική βιομηχανία της Γερμανίας, η οποία πουλάει το 13% του συνόλου των εξαγωγών της στην Ελλάδα.
Στις 2 Φεβρουαρίου του 2000, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων καθηγητής Ιωάννης Δρόσος, αναφέρει η εφημερίδα, σύμβουλος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλου, υπογράφει συμφωνητικό σύμβασης έργου με την κα Μαθιοπούλου για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Ελληνική αμυντική πολιτική», ύψους 150.000 μάρκων.
Η μελέτη έπρεπε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες και το ποσό να καλύψει και ενδεχόμενες υπηρεσίες ανθρώπων που θα την αξιολογούσαν πριν από την υποβολή της.
Η ανάθεση του ΙΑΑ στην κα Μαθιοπούλου μπλοκαρίστηκε από το ελεγκτικό συνέδριο, το οποίο εμπόδιζε την πληρωμή της. Όμως, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», αυτή δεν απελπίστηκε και επανήλθε με ένα πολύ μεγαλύτερο πρόγραμμα που αφορούσε στις ηλεκτρονικές προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας. Η πρώτη φάση του πληρώθηκε, αλλά, όταν το 2006–2007 η κα Μαθιοπούλου θέλησε να επιτύχει την επέκτασή του, ο τότε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κ. Ε. Βασιλάκος δεν συμφώνησε.
Οι υπηρεσίες της «Ομάδας Α»Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση θεωρείται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο οποίος περιέγραψε την πορεία του «μαύρου χρήματος» στη γερμανική Δικαιοσύνη.


Η ομάδα είχε ως μέλη κυρίως Έλληνες και Γερμανούς πολίτες μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τη «Real News», είναι ο Χέρμαν φον Πούκλερ, επιχειρηματίας, ο Ντεμιρντιζιάν Άνγκο, Λιβανέζος που προωθούσε γερμανικά όπλα στο εξωτερικό, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ψυχολόγος συνεργάτης του Άνγκο, με στενές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και ο Γ. Μπέλτσιος. Σημαντικά πρόσωπα στην όλη υπόθεση είναι ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο Γιόχαν Χάουν, κορυφαίος στέλεχος της γερμανικής HDW, ο Κλάους φον Μένγκες πρόεδρος της Ferrostaal και ο Ματίας Μίτσερλιχ, στέλεχος της ίδιας εταιρείας.
Το «πάρτι» των εξοπλισμών
Εικονικά τιμολόγια, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κανόνιζαν προμήθειες, μεσάζοντες που είχαν υπηρετήσει σε διοικήσεις κρατικών επιχειρήσεων και εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο, που διακινούσαν χρήματα, είναι ένα μόνο τμήμα του «πάρτι» που στήθηκε γύρω από την παραγγελία των γερμανικών υποβρυχίων από τη χώρα μας.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, το ύψος των «μαύρων» πληρωμών που έγιναν για την προμήθεια των συγκεκριμένων υποβρυχίων ανέρχεται σε 200 εκατ. έως 230 εκατ. ευρώ και αποκαλύπτονται οι διαδρομές τους, τα τρία κέντρα εκταμίευσής τους (Κίελο, Έσσεν, Σκαραμαγκάς), ο ρόλος της εταιρείας ΜΙΕ, στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και μια σειρά από άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που «δένουν» την ιστορία.
Οι Έλληνες εισαγγελείς έχουν ήδη αρχίσει να καλούν πρόσωπα – κλειδιά που διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στη σύμβαση για τα υποβρύχια, που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη αλλά και το Σ.Δ.Ο.Ε.. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές 15νθήμερο, οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να αποστείλουν κλήσεις για κατάθεση σε μάρτυρες που θεωρούν κρίσιμους για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
(Πηγή:zougla.gr)





Το Der Spiegel εμπλέκει τον Τσοχατζόπουλο σε “υποβρύχιες” μίζες 55 εκ. ευρώ



Ειδήσεις Ελλάδα:
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel εμπλέκει τον πρώην υπουργό άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο σε υπόθεση ύποπτων διαδρομών 55 εκ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρία HDW στην Ελλάδα, αλλά και τον εξοπλισμό τριών παλαιοτέρων.
Όπως υποστηρίζει το περιοδικό στο τελευταίο του τεύχος, η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά την πορεία 55 εκατ. ευρώ από την κατασκευαστική εταιρεία HDW, που ναυπηγεί υποβρύχια στο Κίελο της Γερμανίας, αλλά και την θυγατρική της Ferostahl.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό από την εισαγγελία του Μονάχου, οι δύο αυτές εταιρείες είχαν σχηματίσει μια όμαδα, γνωστή και ως ομάδα «Α» με στόχο την εκτέλεση δωροδοκίας ανώτερων Ελλήνων αξιωματικών για να εξασφαλίσουν τα «πολυπόθητα» συμβόλαια για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων αλλά και την συντήρηση παλαιότερων.
Επίσης το δημοσίευμα του Spiegel προσθέτει ότι από καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας στην Εισαγγελία του Μονάχου, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο Έλληνας πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, με τον οποίο το περιοδικό επιχείρησε να έρθει σε επαφή αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση για τo θέμα.
Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία είχε έρθει σε επαφή προ διμήνου με την εισαγγελία του Μονάχου.
Πηγή: Newscode








4 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΖΑ.

Εμπλέκουν τον Τσοχατζόπουλο σε μίζες για 4 υποβρύχια


Το Γερμανικό περιοδικό

Spiegel εμπλέκει τον Άκη


Τσοχατζόπουλο σε υπόθεση


ύποπτων διαδρομών 55


εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως


μίζες


για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων τύπου «214» τα οποία


αγοράστηκαν την περίοδο 2002-2004.

Όπως υποστηρίζει το Der Spiegel, η Εισαγγελία του Μονάχου


ερευνά την πορεία των 55 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την


κατασκευαστική εταιρεία HDW, που ναυπηγεί υποβρύχια

στο Κιέλο της Γερμανίας αλλά και τη θυγατρική της


Ferostahl.

Σύμφωνα με την έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης οι δύο


εταιρείες είχαν σχηματίσει μια ομάδα με αποκλειστικό


σκοπό τη χρηματοδότηση Ελλήνων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία στοιχεία για την εμπλοκή


Άκη Τζοχατζόπουλου φέρεται να έχουν καταθέσει


υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ το δημοσ


ίευμα αναφέρεται σε εμπλοκή και της Μαργαρίτας


Μαθιοπούλο, πρώην συμβούλου γερμανικής εταιρειών


εξοπλισμού.

Πηγή:
newsbeast.g

ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γερµανικά

στοιχεία για «υποβρύχιες» µίζες


Γία Μίζες που πληρώσε η γερµανική εταιρεία Ferrostaal γιαπωλήσεις υπερσύγχρονων υποβρυχίων των ναυπηγείων του Κιέλου HDW σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Νότια Αφρική κάνει λόγο το γερµανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην τελευταία του έκδοση.
Το δηµοσίευµα επικαλείται ανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η Εισαγγελία του Μονάχου από την έρευνα εις βάρος περίπου 50 στελεχών της εταιρείας.
Για τη Ferrostaal, όπως λέει το «Spegel», είχε «υποδειγµατικό» χαρακτήρα η µεσολάβησήτης για τη συµφωνία του 2000 ανάµεσα στην Ελλάδα και την κατασκευάστρια γερµανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 – ένα από αυτά, το «Παπανικολής» – συνολικής αξίας 1,14 δισ. ευρώ.
Για τη συµφωνία εκείνη, βάσει του «Spiegel»,η Ferrostaal έδωσε πάνω από 55 εκατ. µίζες.
Στον κατάλογο φέρονται ως αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και offshore εταιρείες συµβούλων.
Τη λίστα αυτή είχε αφήσει ο πρώην µάνατζερ της Ferrostaal Χορστ Β. στο σπίτι της νύφης του για να µην πέσει στα χέρια των ανακριτών που έκαναν την έρευνα, γράφει το «Spiegel». Ιδιαίτερη σηµασία φέρεται να δίνει η Εισαγγελία στην κατάθεση του µάνατζερ Γ. Φ. Χάουν,που ανήκε στην «οµάδαΑ» (όπως ήταν οκωδικός για την οµάδα προώθησης συµφωνιών), µέλος της οποίας φέρεται και ένας έλληνας αρχιτέκτονας που, κατά τον Χάουν, τους σύστησε ο τότε υπουργός Αµυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
Ο τελευταίος χαρακτηρίζει το περιεχόµενό του ανυπόστατο και συκοφαντικό, ζητώντας την άµεση αποκατάσταση της αλήθειας, αλλιώς επιφυλάσσεται να προσφύγει στη γερµανική ∆ικαιοσύνη.
Το δηµοσίευµα του «Der Spiegel» προκάλεσε και την παρέµβαση του υπουργού Εθνικής Αµυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, δηλώνοντας ότι «εφόσον θεµελιώνονται αξιώσεις του Ελληνικού ∆ηµοσίου για αποζηµίωση θα εγερθούν το ταχύτερο».


http://www.tanea.gr/

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ «ΓΡΑΜΜΗ» ΣΗΜΙΤΗ, ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Σκάνδαλο υποβρυχίων:
«Συνέπεια» στη διαφθορά

Πώς απάντησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, Βενιζέλου στη μεγάλη κομπίνα που έστησε με την προμήθεια γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 η κυβέρνηση Σημίτη, Τσοχατζόπουλου την περίοδο 2000-2001; Ρύθμισε τις οικονομικές εκκρεμότητες σε ό-
φελος των γερμανικών εταιρειών που είχαν «λαδώσει» Έλληνες αξιωματούχους την περίοδο 2000-2001 και προχώρησε σε νέα παραγγελία δύο υποβρυχίων τύπου 214, επιβαρύνοντας το χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο με ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το οποίο, φυσικά, δεν διαθέτει.

Στάχτη στα μάτια
Ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος, αντιμέτωπος με τις αποκαλύψεις από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» για τον κομπιναδορισμό της κατασκευάστριας εταιρείας των υποβρυχίων 214 και της κυβέρνησης Σημίτη, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση: «Όλα θα διερευνηθούν από τη γερμανική Δικαιοσύνη, από την ελληνική και από την ελληνική διοίκηση. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας αλλά και αυτεπαγγέλτως το ΣΔΟΕ διεξάγει μία ενδελεχή έρευνα για τα θέματα αυτά. Η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν. Και αυτό θα γίνει. Επίσης, θα συγκεντρωθεί ό,τι άλλο υλικό υπάρχει, για να δούμε αν προκύπτουν υπέρ του Δημοσίου και αστικές αξιώσεις. Οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα».
Η κυβερνητική ηγεσία κινείται, πάντως, σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν
που περιγράφει ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος με τις δημόσιες δηλώσεις του.
Επιβράβευση του μαύρου χρήματος
Με τις επιλογές της η κυβέρνηση Παπανδρέου, Τσοχατζόπουλου επιβράβευσε τους διαχειριστές του μαύρου χρήματος.
Πρώτον, ενώ ήταν γνωστό το σκάνδαλο από τις πρωτοβουλίες της γερμανικής Δικαιοσύ-
νης και τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η κυβέρνηση Παπανδρέου, Βενιζέλου
«έκλεισε» τις εκκρεμότητες της σκανδαλώδους συμφωνίας του 2000-2001 παραλαμβάνοντας το υποβρύχιο «Παπανικολής» και καταβάλλοντας 300 εκατομμύρια ευρώ λίγο πριν από τα τέλη του 2010. Είναι φανερό ότι, με τους Γερμανούς κατασκευαστές της HDW και τους συνεργάτες τους στη Ferrostaal να έχουν εκτεθεί από τις «λαδιάρικες» μεθοδεύσεις τους, μια «καθαρή» εξουσία δεν έπρεπε να διαπραγματευτεί μαζί τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέληξε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους αντί να εγείρει τις αξιώσεις που τόσο υποκριτικά περιγράφει ο κ. Βενιζέλος με τις δηλώσεις του, πριν από οποιαδήποτε συμφωνία.
Δεύτερον, η κυβέρνηση επινόησε ένα νέο επενδυτικό σχήμα, γύρω από έναν αμφιλεγόμενο Λιβανέζο επιχειρηματία, για να συντηρήσει το μύθο της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να δικαιολογήσει την παραγγελία ακόμη δύο γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Υποτίθεται ότι αυτά θα καλύψουν τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, ενώ ακόμη δεν έχουν παραδοθεί τα υποβρύχια που παραγγέλθηκαν το 2000-2001, με εξαίρεση τον «προβληματικό» «Παπανικολή». Αυτή η μεθόδευση, παρόμοια με την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων από την HDW στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, χρησιμοποιήθηκε για να εμφανιστεί η προμήθεια ενός εξαιρετικά δαπανηρού οπλικού συστήματος, σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, σαν «επένδυση» που δήθεν εξασφαλίζει τη χρησιμότητα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι όλες αυτές οι πρακτικές, που ισοδυναμούν με επιβράβευση
των διαχειριστών του μαύρου χρήματος, μετατράπηκαν σε νόμο του κράτους με την ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών. Έτσι, νομιμοποιούνται οι εκφραστές της ιστορικής συνέχειας του πολιτικού κομπιναδορισμού που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.

Γιώργος Κύρτσος
09-02-2011

Τσοχατζόπουλος κατά Der Spiegel

για τα υποβρύχια

Ως «ψευδές και συκοφαντικό» αποκάλεσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel το οποίο υποστήριζε πως ο πρώην υπουργός είχε προτείνει συνεργάτη του σε γερμανική εταιρία.



Σχετικά links
Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε πως «ουδέποτε συνέστησα οιονδήποτε συνεργάτη μου στην εν λόγω εταιρεία, ούτε είχα οιαδήποτε σχέση με συνεργάτες της».


Μάλιστα, ζητά από το έντυπο να αποκαταστήσει την αλήθεια για τα «ανυπόστατα και συκοφαντικά περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα για το πρόσωπό του», διότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στη γερμανική δικαιοσύνη.


Το ίδιο είχε κάνει και το 2004 ξανά για το συγκεκριμένο περιοδικό το οποίο όπως αναφέρει «επιχείρησε με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς να με εμπλέξει σε άλλη υπόθεση και τελικά καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε σε επίσημη διάψευση».


Το γερμανικό έντυπο αναφέρει πως η εταιρεία Ferrostaal πλήρωσε μεγάλες προμήθειες για πωλήσεις υποβρυχίων σε Πορτογαλία, Νότια Αφρική και Ελλάδα.


Το Der Spiegel υποστηρίζει πως οι πληροφορίες προέρχονται από ανακρίσεις που έχει στα χέρια της η εισαγγελία της χώρας.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ....







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...